Canan Yasar

Jag höjer min röst varje dag. På jobbet. I mitt privatliv. På tuben. Till och med i väntrummet hos doktorn. Jag höjer den för ett fritt och öppet Sverige där alla ges samma rättigheter.

Uppväxt som kurd, med föräldrar som inte ens fick tala sitt eget språk, inte fick lyssna på kurdisk musik, inte fick samma demokratiska rättigheter som deras turkiska grannar har mitt liv länge präglats av åsikter och tyckanden. Men livet för mig har varit annorlunda. Jag har växt upp i en demokrati, en plats där jag får tala vilket språk jag vill, lyssna på vilken musik jag vill, göra precis vad fan jag vill. Det livet vill jag bidra till.

Det är också en av anledningarna till varför jag gör det jag gör. Som kreativt ansvarig på min egen byrå kan jag göra precis vad jag vill. Som när vi efter SD:s kampanj vid Östermalstorgs T-bana drog igång WeAreAshamed – en insamling där vi ville ta tillbaka offentliga rummet från normaliseringen av rasism och främlingsfientlighet. Men det räcker inte där. Utvecklingen i Sverige skrämmer mig, framförallt vad gäller utanförskapet som syns allt tydligare och jag kan inte längre titta på. Därför tror jag att kombinationen av min yrkesroll som kommunikatör och det jag får lära mig på Politikerskolan kan bidra till att göra världen till en bättre plats.

canan@obeyapr.se