Ansök

Är du framtidens politiker?

Höj Rösten Politikerskola är Sveriges första och enda politiskt obundna utbildning för framtidens politiska ledare. Vi ger verktyg för samhällsförändring och skapar nya vägar till politiken för dig som idag saknar ett partipolitiskt engagemang. År 2019 utsågs utbildningen till Årets samhällsaktör av Veckans Affärer och Gullers grupp.

Politikerskolan är en upplevelsebaserad ledarutbildning där 25–35 deltagare tillsammans lär av varandra och där praktiska övningar varvas med politikersamtal och möten med Sveriges främsta experter och inspiratörer inom politik och ledarskap. Utbildningen sträcker sig över ett år och 9 utbildningstillfällen.

Vi söker samhällsförändrare och politiska talanger med olika intressen i spridda åldrar från hela landet. Olikheter berikar och därför är det viktigt att du är öppen för oliktänkande, tar ansvar för ditt lärande och brinner för samhällsförbättring.

Låter utbildningen som något för dig?

Du är välkommen att ansöka till vår nästa utbildningsomgång 2020/2021. Sista ansökningsdag är måndagen den 6 april 2020 och utbildningen påbörjas 19-21 augusti 2020. Du hittar mer praktisk information och viktiga datum efter formuläret nedan.

Deltagaravgiften är 2 000 SEK och ska betalas innan utbildningen påbörjas. Erbjuden plats bekräftas i och med betald deltagaravgift.

Jag kan möta oliktänkande med respekt och öppenhet.Jag förstår att det är obligatorisk närvaro och kan delta vid samtliga tillfällen.

*Genom att delge mina kontaktuppgifter samtycker jag till att Stiftelsen Höj Rösten använder informationen i syfte att välja nästa omgång deltagare. Jag accepterar att Stiftelsen Höj Rösten kan kontakta mig med information direkt kopplat till Höj Rösten Politikerskola. Informationen får inte spridas till tredje part. 

Vad händer nu?

När du skickat in din ansökan bekräftar vi per e-post att vi mottagit den. Det kan dröja upp till en dag innan du får svar. De sökande som går vidare bjuds in till en rekryteringsdag 29 april i Stockholm. För att kunna bli antagen till utbildningen måste sökande närvara vid rekryteringsdagen.

På rekryteringsdagen får sökande genomföra personlig intervju och gruppdynamisk övning samt får mer information om Höj Rösten. Här finns även tillfälle att träffa och ställa frågor till utbildningens rektor, styrelseordförande samt deltagare och alumner. Antagningsbesked meddelas fredag den 22 maj.

Viktiga datum 2020/2021

Sista ansökningsdag:                                                                       6 april
Besked om vilka som går vidare till rekryteringsdagen:           10 april
Rekryteringsdagen (digitalt):                                                   29 april (obligatorisk)
Antagningsbesked:                                                                          22 maj
Sista svarsdag:                                                                                 29 maj

Datum för utbildningstillfällen under 2020/2021 med reservation för ändringar:

19-21 augusti
16-18 september
21-23 oktober
2-4 december
20-22 januari
10-12 mars
14-16 april
5-7 maj
9-11 juni

För mer information om utbildningsomgång 2020/2021, kontakta info@hojrosten.se.